Series 2 - Estudis i formació

Identity area

Reference code

ES CAT AMHL 862-2-2

Title

Estudis i formació

Date(s)

  • 1969 - 2016 (Creation)

Level of description

Series

Extent and medium

1,1 ml., 82 expedients.

Context area

Name of creator

Massana i Llorens, M. Pilar (1951-)

Biographical history

(En revisió).

Archival history

Documentació aplegada per M. Pilar Massana en el transcurs dels seus estudis reglats i formació continuada. La transferida a l'Arxiu, estava conservada en els pisos del carrer Girona de l'Hospitalet de Llobregat i Llull de Barcelona. La que encara no està transferida es troba en el primer. No disposava de cap instrument de descripció.

Immediate source of acquisition or transfer

Documentació lliurada per M. Pilar Massana a l’Arxiu Municipal de l’Hospitalet el 8 d’agost de 2019.

Content and structure area

Scope and content

Conté documentació de:
a) Formació reglada (1969-1988). Cal precisar que el gruix d’aquesta documentació no ha ingressat a l’Arxiu en aquesta fase de la donació. La part que sí ho ha fet està formada per bibliografia i textos de formació i de referència en treball social, sociologia, psicologia i psiquiatria.
b) Formació continuada de cursos, tallers i seminaris (1979-2016), sobre serveis socials, experiències de treball, més formació específica com a treballadora social de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. Inclou programes i apunts.
c) Congressos i jornades tècniques del sector professional del treball social (1975-2016), en els àmbits temàtics d’organització dels serveis socials, pobresa, marginació, infància, vellesa, discapacitats i exclusió social. Inclou programes, apunts, acreditacions, publicacions de ponències i informacions complementàries.

Appraisal, destruction and scheduling

Tota la documentació d'aquesta sèrie és pertinent i no hi ha cap previsió d'eliminació.

Accruals

La documentació no transferida en aquesta fase de la donació (1969-2009) inclou apunts, treballs, materials acadèmics i notes com alumna de: Escola Catòlica d’Assistents socials (1969-1971), Escola Normal de Barcelona (1971-1972), Institut de Institut de Ciències de l’Educació, UAB (1973-1975), Facultat de Lletres-Història UAB (1976-1984), Escola Universitària de Treball Social (1987-1988) i apunts d’anglès (2005-2009).

System of arrangement

Documentació organitzada en expedients. Cadascun d'ells té relació amb algun dels següents grups temàtics: 1) formació reglada; 2) formació continuada de cursos, tallers i seminaris; 3) congressos i jornades tècniques.

Conditions of access and use area

Conditions governing access

Documentació de lliure accés, llevat de la unitat documental "Cicle de seminaris dels serveis socials organitzat per la Diputació de Barcelona i el Centre d'Estudis Urbanístics Municipals i Territorials (CEUMT)", que inclou relacions de persones i llurs adreces.

Conditions governing reproduction

Language of material

  • Catalan
  • Iberian Spanish

Script of material

Language and script notes

Physical characteristics and technical requirements

Documentació en paper. En bon estat de conservació. Algunes unitats documentals contenen fotocòpies, llegibles en el moment de fer la descripció.

Finding aids

Relació d'expedients.

Allied materials area

Existence and location of originals

Existence and location of copies

Related units of description

Related descriptions

Notes area

Alternative identifier(s)

Access points

Subject access points

Place access points

Name access points

Description control area

Description identifier

Institution identifier

Rules and/or conventions used

Descripció realitzada segons els preceptes de la Norma de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC). Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Subdirecció General d’Arxius i Associació d’Arxivers de Catalunya, 2007.

Status

Level of detail

Language(s)

Script(s)

Sources

La informació continguda en la pròpia unitat de descripció s'ha contrastat i ampliat amb el testimoni de M. Pilar Massana.

Accession area

Related subjects

Related people and organizations

Related places