Serie 2 - Estudis i formació

Área de identificación

Código de referencia

ES CAT AMHL 862-2-2

Título

Estudis i formació

Fecha(s)

  • 1969 - 2016 (Creación)

Nivel de descripción

Serie

Volumen y soporte

1,1 ml., 82 expedients.

Área de contexto

Nombre del productor

Massana i Llorens, M. Pilar (1951-)

Historia biográfica

(En revisió).

Historia archivística

Documentació aplegada per M. Pilar Massana en el transcurs dels seus estudis reglats i formació continuada. La transferida a l'Arxiu, estava conservada en els pisos del carrer Girona de l'Hospitalet de Llobregat i Llull de Barcelona. La que encara no està transferida es troba en el primer. No disposava de cap instrument de descripció.

Datos sobre el ingreso

Documentació lliurada per M. Pilar Massana a l’Arxiu Municipal de l’Hospitalet el 8 d’agost de 2019.

Área de contenido y estructura

Alcance y contenido

Conté documentació de:
a) Formació reglada (1969-1988). Cal precisar que el gruix d’aquesta documentació no ha ingressat a l’Arxiu en aquesta fase de la donació. La part que sí ho ha fet està formada per bibliografia i textos de formació i de referència en treball social, sociologia, psicologia i psiquiatria.
b) Formació continuada de cursos, tallers i seminaris (1979-2016), sobre serveis socials, experiències de treball, més formació específica com a treballadora social de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. Inclou programes i apunts.
c) Congressos i jornades tècniques del sector professional del treball social (1975-2016), en els àmbits temàtics d’organització dels serveis socials, pobresa, marginació, infància, vellesa, discapacitats i exclusió social. Inclou programes, apunts, acreditacions, publicacions de ponències i informacions complementàries.

Información sobre evaluación, selección y eliminación

Tota la documentació d'aquesta sèrie és pertinent i no hi ha cap previsió d'eliminació.

Acumulaciones

La documentació no transferida en aquesta fase de la donació (1969-2009) inclou apunts, treballs, materials acadèmics i notes com alumna de: Escola Catòlica d’Assistents socials (1969-1971), Escola Normal de Barcelona (1971-1972), Institut de Institut de Ciències de l’Educació, UAB (1973-1975), Facultat de Lletres-Història UAB (1976-1984), Escola Universitària de Treball Social (1987-1988) i apunts d’anglès (2005-2009).

Sistema de arreglo

Documentació organitzada en expedients. Cadascun d'ells té relació amb algun dels següents grups temàtics: 1) formació reglada; 2) formació continuada de cursos, tallers i seminaris; 3) congressos i jornades tècniques.

Área de condiciones de acceso y uso

Condiciones de acceso

Documentació de lliure accés, llevat de la unitat documental "Cicle de seminaris dels serveis socials organitzat per la Diputació de Barcelona i el Centre d'Estudis Urbanístics Municipals i Territorials (CEUMT)", que inclou relacions de persones i llurs adreces.

Condiciones

Idioma del material

  • catalán
  • español de España

Escritura del material

Notas sobre las lenguas y escrituras

Características físicas y requisitos técnicos

Documentació en paper. En bon estat de conservació. Algunes unitats documentals contenen fotocòpies, llegibles en el moment de fer la descripció.

Instrumentos de descripción

Relació d'expedients.

Área de documentación relacionada

Existencia y localización de originales

Existencia y localización de copias

Unidades de descripción relacionadas

Descripciones relacionadas

Área de notas

Identificador(es) alternativo(s)

Puntos de acceso

Puntos de acceso por materia

Puntos de acceso por lugar

Puntos de acceso por nombres de persona

Área de control de la descripción

Identificador de la descripción

Identificador de la institución

Reglas y/o convenciones

Descripció realitzada segons els preceptes de la Norma de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC). Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Subdirecció General d’Arxius i Associació d’Arxivers de Catalunya, 2007.

Estado de descripción

Nivel de detalle

Idioma(s)

Escritura(s)

Fuentes

La informació continguda en la pròpia unitat de descripció s'ha contrastat i ampliat amb el testimoni de M. Pilar Massana.

Área de Ingreso

Materias relacionadas

Personas y organismos relacionados

Lugares relacionados