Marín Silvestre, Dolors

Àrea d'identificació

Tipus d'entitat

Person

Forma(es) autoritzada(es) del nom

Marín Silvestre, Dolors

Forma(es) paral·lela(es) del nom

Forma(es) normalitzada(es) del nom, d'acord a altres regles

Altra(es) forma(es) del nom

Identificadors per a organismes

Àrea de descripció

Dates d'existència

1957-

Història de la institució

Dolors Marín va néixer a l’Hospitalet el 25 de juliol de 1957 i assistí a l’Acadèmia Almi del barri del Centre i a l’Institut Torres i Bages de Can Serra, pertany a la primera promoció del institut.
Treballa des dels 16 anys en una distribuïdora d’alimentació i simultanieja el treball amb els estudis de sociologia a l’ICESB (Institut Catòlic d’Estudis Socials de Barcelona). Més tard es llicencià en Història Contemporània i es doctorà el 1995 amb una tesi sobre les practiques culturals al moviment llibertari espanyol.
Treballa en diverses empreses com a documentalista i assessora d’exposicions i de films. Entre els més importants, com exposicions, destaca: Construïm el nostre segle a l’Hospitalel a la Tecla Sala, 1992, 100 anys d’Ajuntament a l’Hospitalet al Centre Cirici, Homenatge a Josep Peirats, 1989 a l’Aula de Cultura de Collblanc, El 150 aniversari del Tren de Mataró, itinerant per tot Catalunya del Museu de Mataró, 1999, Les Filipines, 1999, i Barcelona Mosaic de Cultura, 2001, de l’Ajuntament i el Museu Etnogràfic de Barcelona, Catalunya Terra d’Acollida a Madrid, 2001, de la Generalitat de Catalunya i itinerant per Espanya i Gernika, un Museo por la paz, el 2002 a Gernika.
Com a documentalista i assessora històrica de films destaca: Vivir la Utópia, TVE, 1998, 33 programes de Passa el Segle del Canal 9, el 1999, les sèries: Aquell 98, TV3, 1998, i Maquis, la guerra silenciada, TV3, 2002, i el llargmetratge: Gala per Ovideo el 2001.

Ha treballat com a professora de documentació a l’Escola Taller del Patrimoni Contemporani de la Tecla Sala, 1989 - 1992 i com a professora substituta i en varis màsters de la Universitat de Barcelona.
Ha publicat Cartografies de l’Imaginari: Surrealisme i Etnografia amb Luis Calvo. CSIC, Barcelona, 1999 i Clandestinos. La Lucha del maquis contra el franquismo Plaza y Janés, Barcelona, 2002.

Llocs

Estatus jurídic

Funcions, ocupacions i activitats

Historiadora, documentalista

Atribucions/Fonts legals

Estructura interna/genealogia

Context general

Àrea de relacions

Àrea de control

Identificador de la descripció

Identificador de la institució

Regles o convencions

Estat de descripció

Nivell de detall

Dates de creació, revisió i eliminació

Llengua(ües)

Escriptura(es)

Fonts

Notes de manteniment