Mestre Castellví, Lluís

Àrea d'identificació

Tipus d'entitat

Person

Forma(es) autoritzada(es) del nom

Mestre Castellví, Lluís

Forma(es) paral·lela(es) del nom

Forma(es) normalitzada(es) del nom, d'acord a altres regles

Altra(es) forma(es) del nom

Identificadors per a organismes

Àrea de descripció

Dates d'existència

1910-1963

Història de la institució

Lluís Mestre Castellví neix el 17 de setembre de 1910 al barri barceloní de Sants i la seva família aviat va anar a residir a la Torrassa quan ell tenía 4 anys.
El noi aviat es decantà cap al dibuix i la pintura, als 18 anys va anar alternant l’ocupació laboral i el dibuix i es va posar a estudiar a l’Acadèmia Alemany i a la Llotja.
El 1943, l’Ajuntament de l’Hospitalet li proposa mostrar la seva obra al saló de sessions, més tard prengué part en els certamens col.lectius del Cercle Artístic de Sant Lluc i del Real Círculo Artístico, del que era soci, també va participar en les exposicions nacionals de Belles Arts, en la Bienal Hispano Americana i vàries més. Obtingué vàries vegades beques per estudiar a París o al Museu del Prado. Va realitzar retrats per encàrrec i s’especialitzà en el bodegó.
Quinze anys després de la seva presentació a l’Hospitalet exposà a les Galeries Laietanes. A l’Hospitalet prengué part a les exposicions col.lectives locals de Belles Arts patrocinades per l’Ajuntament al 1948,1949,1951 i 1953.
Prengué part a la vida associativa de la seva ciutat i freqüentà els Amics de la Música, la Festa Major de la Torrassa, la Parròquia dels Desamparats, el “Pimpinela” i l’”Aliança”. Hi han vàries de les seves obres a la Casa Consistorial i al Museu d’Història. També va col.laborar amb Ricard Lluch de Collblanch en la seva construcció de pessebres.
A la seva mort es va presentar una mostra recopilatoria de la seva obra als Amics de la Mùsica. El seu nom fou donat a un dels carrers de la ciutat i un dels premis Ciutat de l’Hospitalet des de 1966 a 1973 portava el seu nom.

Llocs

Estatus jurídic

Funcions, ocupacions i activitats

pintor i retratista

Atribucions/Fonts legals

Estructura interna/genealogia

Context general

Àrea de relacions

Àrea de control

Identificador de la descripció

Identificador de la institució

Regles o convencions

Estat de descripció

Nivell de detall

Dates de creació, revisió i eliminació

Llengua(ües)

Escriptura(es)

Fonts

ABARCA, Ll:” Personatges. Lluís Mestre i Castellví “, a Catalònia, Any I, n.3. Oct. 1986.
MARCE I SANABRA, Francesc: Hospitalencs d’Ahir. Ateneu de Cultura Popular. l’Hospitalet, 1994.

Notes de manteniment