Mestre Castellví, Lluís

Zona de identificação

tipo de entidade

Pessoa

Forma autorizada do nome

Mestre Castellví, Lluís

Forma(s) paralela(s) de nome

Forma normalizada do nome de acordo com outras regras

Outra(s) forma(s) do nome

identificadores para entidades coletivas

área de descrição

datas de existência

1910-1963

história

Lluís Mestre Castellví neix el 17 de setembre de 1910 al barri barceloní de Sants i la seva família aviat va anar a residir a la Torrassa quan ell tenía 4 anys.
El noi aviat es decantà cap al dibuix i la pintura, als 18 anys va anar alternant l’ocupació laboral i el dibuix i es va posar a estudiar a l’Acadèmia Alemany i a la Llotja.
El 1943, l’Ajuntament de l’Hospitalet li proposa mostrar la seva obra al saló de sessions, més tard prengué part en els certamens col.lectius del Cercle Artístic de Sant Lluc i del Real Círculo Artístico, del que era soci, també va participar en les exposicions nacionals de Belles Arts, en la Bienal Hispano Americana i vàries més. Obtingué vàries vegades beques per estudiar a París o al Museu del Prado. Va realitzar retrats per encàrrec i s’especialitzà en el bodegó.
Quinze anys després de la seva presentació a l’Hospitalet exposà a les Galeries Laietanes. A l’Hospitalet prengué part a les exposicions col.lectives locals de Belles Arts patrocinades per l’Ajuntament al 1948,1949,1951 i 1953.
Prengué part a la vida associativa de la seva ciutat i freqüentà els Amics de la Música, la Festa Major de la Torrassa, la Parròquia dels Desamparats, el “Pimpinela” i l’”Aliança”. Hi han vàries de les seves obres a la Casa Consistorial i al Museu d’Història. També va col.laborar amb Ricard Lluch de Collblanch en la seva construcció de pessebres.
A la seva mort es va presentar una mostra recopilatoria de la seva obra als Amics de la Mùsica. El seu nom fou donat a un dels carrers de la ciutat i un dels premis Ciutat de l’Hospitalet des de 1966 a 1973 portava el seu nom.

Locais

status legal

funções, ocupações e atividades

pintor i retratista

Mandatos/Fontes de autoridade

Estruturas internas/genealogia

contexto geral

Área de relacionamento

Zona do controlo

Identificador da descrição

Identificador da instituição

Regras ou convenções utilizadas

Estatuto

Nível de detalhe

Datas de criação, revisão ou eliminação

Línguas e escritas

Script(s)

Fontes

ABARCA, Ll:” Personatges. Lluís Mestre i Castellví “, a Catalònia, Any I, n.3. Oct. 1986.
MARCE I SANABRA, Francesc: Hospitalencs d’Ahir. Ateneu de Cultura Popular. l’Hospitalet, 1994.

Notas de manutenção