Série organique 1 - Aspectes personals i familiars

Zone d'identification

Code de référence

ES CAT AMHL 862-1-1

Intitulé

Aspectes personals i familiars

Date(s)

  • 1984 - 2018 (Production)

Niveau de description

Série organique

Importance matérielle et support

0,2 ml., 9 expedients, 1 caricatura.

Zone du contexte

Nom du producteur

Botey i Vallès, Jaume (1940-2018)

Notice biographique

(En revisió).

Institution de conservation

Histoire archivistique

Documentació més personal, aplegada per Jaume Botey en el transcurs de la seva vida. En el cas de la documentació del seu pare, Jaume va fer la feina de recopilació, selecció i formació dels vinc volums relligats. En el cas del seu germà Francesc,Jaume també va fer la feina de recopilació de la documentació, majoritàriament generada a Mèxic. Conservada en els pisos del carrer Girona de l'Hospitalet de Llobregat i Llull de Barcelona, tant la transferida a l'Arxiu com la que encara no ho ha estat. No disposava de cap instrument de descripció

Modalités d'entrée

Documentació lliurada per M. Pilar Massana a l'Arxiu Municipal de l'Hospitalet l'1 d'octubre de 2019.

Zone du contenu et de la structure

Présentation du contenu

En aquesta fase de la donació només ha ingressat a l’Arxiu un petit grup de documentació.
1) Del pare de Jaume, Jaume Botey i Candelich (1988). 5 volums relligats de reproduccions de documents, recopilats per Jaume Botey i Vallès, referents a documentació personal i administrativa, treball a la Caixa de Pensions i participació en Jocs Florals, Caixa. Les dates dels documents reproduïts són força anteriors.
2) Del germà de Jaume, Francesc Botey i Vallès (1988-1992), Inclou tres col•leccions d’obres redactades per ell, com a eina de divulgació a la Misión de Maconí, Mèxic: “Teatro popular para el pueblo”, escrit en col•laboració amb José Segalés, “Historia de la Iglesia”” i “Cuaderno de historia del pueblo mexicano”
3) De Jaume Botey i Vallès (2018). Inclou una caricatura i un recordatori de la seva defunció.

Évaluation, élimination et calendrier de conservation

Tota la documentació d'aquesta sèrie és pertinent i no hi ha cap previsió d'eliminació.

Accroissements

La documentació no transferida en aquesta fase (5 m., 1945-2014), inclou:
1) Del germà de Jaume, Francesc Botey i Vallès. 204 volums numerats de quaderns d’anotacions, entre 1971 i 1995, amb un índex dels primers quaderns. Es tracta de fotocòpies fetes per Jaume Botey, ja que els quaderns originals, a la mort de Francesc, varen quedar a l’Escola Pia de Mèxic. Hi ha també volums d’anotacions manuscrites, materials publicats, correspondència emesa, poesies, dibuixos, recordatoris de la seva defunció, escrits sobre ell, retalls de premsa, petits impresos, revistes, correspondència, fotografies en paper i diapositives, àudios i vídeos de la seva activitat a Mèxic. Predominen els materials fotocopiats, però hi ha també documents originals. Inclou alguns llibres de i sobre ell. Hi ha també alguna documentació de Conxita Sora i Margalef (Barcelona, 1941- 2003), amiga de la família i de Francesc, molt relacionada amb l’etapa del Camp de la Bóta.
2) Jaume Botey i Vallès. Tres àlbums de fotografies en paper de Jaume Botey jove i família, correspondència personal, comptabilitat domèstica, declaracions de la renda, nòmines, informes mèdics, agendes personals, llibretes d’estalvi i defunció.
3) Altres membres de la família. Inclou àlbums de fotos familiars, documentació personal i administrativa i recordatoris de defunció. De Victòria Vallès i Soler (primera esposa del pare, no mare de Jaume), i dels germans Josep, Miquel i Montserrat.
En el pis del Poblenou hi ha també uns 450 llibres d’edicions antigues, que havien estat propietat de la família Botey.
No es coneix l’estat dels vídeos i àudios analògics.

Mode de classement

Documentació organitzada en expedients. Cadascun d'ells té relació amb algun dels següents grups temàtics: 1) El pare, Jaume Botey i Candelich; 2) El germà, Francesc Botey i Vallès; 3) De Jaume Botey i Vallès.

Zone des conditions d'accès et d'utilisation

Conditions d’accès

Documentació de lliure accés.

Conditions de reproduction

Langue des documents

  • catalan
  • espagnol ibérique
  • espagnol latino-américain

Écriture des documents

Notes sur la langue et l'écriture

Caractéristiques matérielle et contraintes techniques

Documentació en paper. En bon estat de conservació. Algunes unitats documentals contenen fotocòpies, llegibles en el moment de fer la descripció.

Instruments de recherche

Zone des sources complémentaires

Existence et lieu de conservation des originaux

Bona part de la documentació generada per Francesc Botey i Vallès es troba a l'Escola Pia de Mèxic.

Existence et lieu de conservation des copies

Unités de description associées

Descriptions reliés

Note de publication

Trenchs Boada, Joan: El Padre Pancho (Francisco Botey, escolapio): testigo de Dios. México: Orden de las Escuelas Pías de México, 1997.

Zone des notes

Note

La data d'inici de la sèrie fa referència a la part d'aquesta ingressada a l'Arxiu. En la part encara no ingressada, és 1945.

Identifiant(s) alternatif(s)

Points d'accès

Points d'accès sujets

Points d'accès lieux

Points d'accès Noms

Zone du contrôle de la description

Identifiant de la description

Identifiant du service responsable de la description

Règles et/ou conventions utilisées

Descripció realitzada segons els preceptes de la Norma de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC). Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Subdirecció General d’Arxius i Associació d’Arxivers de Catalunya, 2007.

Niveau d'élaboration

Niveau de détail

Moyen

Langue(s)

Écriture(s)

Sources

La informació continguda en la pròpia unitat de descripció s'ha contrastat i ampliat amb el testimoni de M. Pilar Massana. La data de l'ordenació de Jaume Botey com a sacerdot procé del testimoni de la seva germana Maria Teresa.

Zone des entrées

Sujets en relation

Personnes et organismes en relation

Lieux en relation