Séries 1 - Aspectes personals i familiars

Zona de identificação

Código de referência

ES CAT AMHL 862-1-1

Título

Aspectes personals i familiars

Data(s)

  • 1984 - 2018 (Produção)

Nível de descrição

Séries

Dimensão e suporte

0,2 ml., 9 expedients, 1 caricatura.

Zona do contexto

Nome do produtor

Botey i Vallès, Jaume (1940-2018)

História biográfica

(En revisió).

História do arquivo

Documentació més personal, aplegada per Jaume Botey en el transcurs de la seva vida. En el cas de la documentació del seu pare, Jaume va fer la feina de recopilació, selecció i formació dels vinc volums relligats. En el cas del seu germà Francesc,Jaume també va fer la feina de recopilació de la documentació, majoritàriament generada a Mèxic. Conservada en els pisos del carrer Girona de l'Hospitalet de Llobregat i Llull de Barcelona, tant la transferida a l'Arxiu com la que encara no ho ha estat. No disposava de cap instrument de descripció

Fonte imediata de aquisição ou transferência

Documentació lliurada per M. Pilar Massana a l'Arxiu Municipal de l'Hospitalet l'1 d'octubre de 2019.

Zona do conteúdo e estrutura

Âmbito e conteúdo

En aquesta fase de la donació només ha ingressat a l’Arxiu un petit grup de documentació.
1) Del pare de Jaume, Jaume Botey i Candelich (1988). 5 volums relligats de reproduccions de documents, recopilats per Jaume Botey i Vallès, referents a documentació personal i administrativa, treball a la Caixa de Pensions i participació en Jocs Florals, Caixa. Les dates dels documents reproduïts són força anteriors.
2) Del germà de Jaume, Francesc Botey i Vallès (1988-1992), Inclou tres col•leccions d’obres redactades per ell, com a eina de divulgació a la Misión de Maconí, Mèxic: “Teatro popular para el pueblo”, escrit en col•laboració amb José Segalés, “Historia de la Iglesia”” i “Cuaderno de historia del pueblo mexicano”
3) De Jaume Botey i Vallès (2018). Inclou una caricatura i un recordatori de la seva defunció.

Avaliação, selecção e eliminação

Tota la documentació d'aquesta sèrie és pertinent i no hi ha cap previsió d'eliminació.

Ingressos adicionais

La documentació no transferida en aquesta fase (5 m., 1945-2014), inclou:
1) Del germà de Jaume, Francesc Botey i Vallès. 204 volums numerats de quaderns d’anotacions, entre 1971 i 1995, amb un índex dels primers quaderns. Es tracta de fotocòpies fetes per Jaume Botey, ja que els quaderns originals, a la mort de Francesc, varen quedar a l’Escola Pia de Mèxic. Hi ha també volums d’anotacions manuscrites, materials publicats, correspondència emesa, poesies, dibuixos, recordatoris de la seva defunció, escrits sobre ell, retalls de premsa, petits impresos, revistes, correspondència, fotografies en paper i diapositives, àudios i vídeos de la seva activitat a Mèxic. Predominen els materials fotocopiats, però hi ha també documents originals. Inclou alguns llibres de i sobre ell. Hi ha també alguna documentació de Conxita Sora i Margalef (Barcelona, 1941- 2003), amiga de la família i de Francesc, molt relacionada amb l’etapa del Camp de la Bóta.
2) Jaume Botey i Vallès. Tres àlbums de fotografies en paper de Jaume Botey jove i família, correspondència personal, comptabilitat domèstica, declaracions de la renda, nòmines, informes mèdics, agendes personals, llibretes d’estalvi i defunció.
3) Altres membres de la família. Inclou àlbums de fotos familiars, documentació personal i administrativa i recordatoris de defunció. De Victòria Vallès i Soler (primera esposa del pare, no mare de Jaume), i dels germans Josep, Miquel i Montserrat.
En el pis del Poblenou hi ha també uns 450 llibres d’edicions antigues, que havien estat propietat de la família Botey.
No es coneix l’estat dels vídeos i àudios analògics.

Sistema de organização

Documentació organitzada en expedients. Cadascun d'ells té relació amb algun dels següents grups temàtics: 1) El pare, Jaume Botey i Candelich; 2) El germà, Francesc Botey i Vallès; 3) De Jaume Botey i Vallès.

Zona de condições de acesso e utilização

Condições de acesso

Documentació de lliure accés.

Condiçoes de reprodução

Idioma do material

  • catalão
  • espanhol ibérico
  • espanhol latino-americano

Script do material

Notas ao idioma e script

Características físicas e requisitos técnicos

Documentació en paper. En bon estat de conservació. Algunes unitats documentals contenen fotocòpies, llegibles en el moment de fer la descripció.

Instrumentos de descrição

Zona de documentação associada

Existência e localização de originais

Bona part de la documentació generada per Francesc Botey i Vallès es troba a l'Escola Pia de Mèxic.

Existência e localização de cópias

Unidades de descrição relacionadas

Descrições relacionadas

Nota de publicação

Trenchs Boada, Joan: El Padre Pancho (Francisco Botey, escolapio): testigo de Dios. México: Orden de las Escuelas Pías de México, 1997.

Zona das notas

Nota

La data d'inici de la sèrie fa referència a la part d'aquesta ingressada a l'Arxiu. En la part encara no ingressada, és 1945.

Identificador(es) alternativo(s)

Pontos de acesso

Pontos de acesso - Assuntos

Pontos de acesso - Locais

Pontos de acesso - Nomes

Zona do controlo da descrição

Identificador da descrição

Identificador da instituição

Regras ou convenções utilizadas

Descripció realitzada segons els preceptes de la Norma de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC). Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Subdirecció General d’Arxius i Associació d’Arxivers de Catalunya, 2007.

Estatuto

Nível de detalhe

Parcial

Línguas e escritas

Script(s)

Fontes

La informació continguda en la pròpia unitat de descripció s'ha contrastat i ampliat amb el testimoni de M. Pilar Massana. La data de l'ordenació de Jaume Botey com a sacerdot procé del testimoni de la seva germana Maria Teresa.

Zona da incorporação

Assuntos relacionados

Pessoas e organizações relacionadas

Locais relacionados