Sèrie 4 - Actuació associativa: Col·legi oficial

Àrea d'identificació

Codi de referència

ES CAT AMHL 862-2-4

Títol

Actuació associativa: Col·legi oficial

Data(es)

  • 1974 - 2011 (Creation)

Nivell de descripció

Sèrie

Volum i suport

0,2 ml., 17 expedients.

Àrea de context

Nom del productor

Massana i Llorens, M. Pilar (1951-)

Història biogràfica

(En revisió).

Història arxivística

Documentació aplegada per M. Pilar Massana durant la seva participació en les associacions i col·legis professionals de treball social. Conservada en els pisos del carrer Girona de l'Hospitalet de Llobregat i Llull de Barcelona. No disposava de cap instrument de descripció.

Dades sobre l'ingrés

Documentació lliurada per M. Pilar Massana a l’Arxiu Municipal de l’Hospitalet els dies 7 i 17 de juny, 19 de juliol i 8 d’agost de 2019.

Àrea de contingut i estructura

Abast i contingut

Conté documentació de:
a) Lluita dels assistents socials de l’any 1979 per a la millora de les seves condicions laborals.
b) Escola de Formació d’Assistents Socials (1979). Relacionat amb l'elaboració de projectes de plans d'estudis per part de les associacions professionals.
c) Associació d’Assistents Socials per a l’estudi i especialització del treball social (1974-1982) (també coneguda com a Associació d’Assistents Socials de Barcelona o Associació d’Assistents Socials de Portaferrissa): butlletins informatius, petits impresos d’informació d’actes organitzats per l’entitat, informacions de la junta directiva, el treball de Pilar Massana com a membre de la Comissió de Comunitat i del grup de treball dels assistents socials de l'administració local i com a presidenta de l’entitat.
d) Federación Española de Asociaciones de Asistentes Sociales (1978-1982): estatuts i organització, treballs, elaboració de projectes de plans d'estudis de les escoles universitàries de treball social i publicacions.
e) Creació del Col•legi Oficial de Diplomats en Treball Social i Assistents Socials de Catalunya (1982-1983): creació i actes de la junta provisional, amb Pilar Massana com a presidenta (1982-1983).
f) Publicacions del Col•legi Oficial de Diplomats en Treball Social i Assistents Socials de Catalunya, després Col•legi Oficial de Treball Social de Catalunya (2000-2011).
g) Consell Assessor del Col3legi Oficial: treballs de 2004-2005.
h) Premi en recerca en treball social "Dolors Arteman" (2006-2010): participació de Pilar Massana com a membre del jurat.

Informació sobre avaluació, tria i eliminació

Tota la documentació d'aquesta sèrie és pertinent i no hi ha cap previsió d'eliminació.

Increments

No hi ha previstos increments.

Sistema d'organització

Documentació organitzada en expedients. Cadascun d'ells té relació amb algun dels següents grups temàtics: 1) lluita dels assistents socials; 2) Escola de Formació d’Assistents Socials; 3) Associació d’Assistents Socials per a l’estudi i especialització del treball social; 4) Federación Española de Asociaciones de Asistentes Sociales; 5) Creació del Col·legi Oficial de Diplomats en Treball Social i Assistents Socials de Catalunya; 6) Publicacions del Col·legi Oficial; 7) Consell Assessor del Col·legi Oficial; 8) Premi de recerca en treball social "Dolors Arteman".

Àrea de condicions d'accés i ús

Condicions d'accés

Documentació de lliure accés.

Condicions de reproducció

Llengua(ües) dels documents

  • català
  • espanyol d'Espanya

Escriptura dels documents

Informació addicional sobre les llengües i escriptures

Característiques físiques i requeriments tècnics

Documentació en paper. En bon estat de conservació. Algunes unitats documentals contenen fotocòpies, llegibles en el moment de fer la descripció.

Instruments de descripció

Relació d'expedients.

Àrea de documentació relacionada

Existència i localització dels originals

Existència i localització de reproduccions

Documentació relacionada

Descripcions relacionades

Àrea de notes

Identificador(s) alternatiu(s)

Punts d'accés

Punts d'accés per matèria

Punts d'accés per lloc

Punts d'accés per noms de persones

Àrea de control de la descripció

Identificador de la descripció

Identificador de la institució

Regles o convencions

Descripció realitzada segons els preceptes de la Norma de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC). Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Subdirecció General d’Arxius i Associació d’Arxivers de Catalunya, 2007.

Estat de descripció

Nivell de detall

Llengua(ües)

Escriptura(es)

Fonts

La informació continguda en la pròpia unitat de descripció s'ha contrastat i ampliat amb el testimoni de M. Pilar Massana.

Àrea d'ingressos

Matèries relacionades

Persones i organismes relacionats

Llocs relacionats