Subsèrie 5 - Actuació política a nivell nacional i internacional

Àrea d'identificació

Codi de referència

ES CAT AMHL 862-3-5-5

Títol

Actuació política a nivell nacional i internacional

Data(es)

  • 1971-2014 (Creation)

Nivell de descripció

Subsèrie

Volum i suport

1,9 ml., 157 expedients, 24 cartells.

Àrea de context

Nom del productor

Nom del productor

Història arxivística

Documentació aplegada per Jaume Botey i M. Pilar Massana en la seva actuació política a nivell nacional i internacional. Conservada en els pisos del carrer Girona de l'Hospitalet de Llobregat i Llull de Barcelona. No disposava de cap instrument de descripció.

Dades sobre l'ingrés

Documentació lliurada per M. Pilar Massana a l'Arxiu Municipal de l'Hospitalet els dies 7 i 17 de juny, 19 de juliol, 8 d’agost i 1 d’octubre de 2019.

Àrea de contingut i estructura

Abast i contingut

Inclou:
.Treball en el partit. Documentació dels partits i agrupacions polítiques amb participació o amb relació per part de Jaume Botey i M. Pilar Massana, en ocasions en llocs de direcció, en l’àmbit català, espanyol i europeu: PSUC, Iniciativa per Catalunya, Iniciativa per Catalunya-Els Verds, PSUC viu, Col•lectiu Roig-Verd-Violeta, Unitat d’Esquerres, Esquerra Unida i Alternativa, Izquierda Unida, Partido Comunista de España i Esquerra Unitària Europea/Esquerra Verda Nòrdica. Inclou: apunts de reunions de la Comissió política nacional d'IC després ICV, Comitè central del PSUC viu i Consell nacional d’EUiA; impresos de formació i de trencament dels partits; estatuts i línies programàtiques dels mateixos; materials de propaganda; informes polítics; textos de formació i de debat; documentació d’actes i campanyes, amb diversos expedients dedicats a les vagues generals; treballs parlamentaris. Inclou també materials d’altres organitzacions polítiques, singularment de la Organización de Izquierda Comunista de España (1975-1977), més alguns documents editats per les institucions catalanes.
.Publicacions periòdiques. Inclou exemplars, en nombre desigual, de les següents capçaleres:
-Vinculades al PSUC: “PSUC informa: Comitè de Barcelona”, “Nous horitzons”.
-Vinculades a IC, després ICV: “Jovent: Revista juvenil alternativa”, “Quaderns de serveis personals, Iniciativa per Catalunya”, “Comunicació, Iniciativa per Catalunya”, “Tramesa: Publicació de l'àmbit local d'Iniciativa per Catalunya”, “Quaderns de trànsit i de transport públic”, “Iniciativa i treball: publicació quinzenal d'informació política”, “L'alternativa: Publicació de l'Alternativa d'esquerres per Badia”, “Tramesa municipal, Edita: Grup d'Iniciativa per Catalunya-Els Verds de la “Diputació de Barcelona”, “Directori: l'esquerra verda nacional a les institucions”.
-Vinculades al PSUC viu: “El Manifest: Circular central del "Manifest pel PSUC", “La Veu rebel dels joves i les joves del PSUC viu i jove”, “Nou treball: Portaveu del Partit Socialista Unificat de Catalunya viu”, “Mollet Alternatives: Butlletí de l'assemblea local d'Esquerra Unida i Alternativa de Molllet”, “La Paraula: Les coses canvien quan tu et mous”, “Butlletí intern del Comitè Central del PSUC viu”, “Nou combat”, “Quaderns de formació”.
-Vinculades al Col•lectiu Roig-Verd-Violeta: “Un altre full: Butlletí mensual editat per l'Espai Roig-Verd-Violeta i el Centre de Treball i Documentació”, “Corriente alterna: Un papelón rojo, verde y violeta del Espacio Alternativo”.
-Vinculades a EUiA: “Viceversa: publicació d'Esquerra Unida i Alternativa”, “Boletín de Organización de la Comisión de Organización EUiA”, “Barcelona alternativa: Oberta, diversa, sostenible, solidària, jove i dels treballadors/es, EUiA”, “Alternativa, EUiA”.
-Vinculada a IU: “Voces: Periódico Quincenal de la Izquierda Unida Federal”.
-Vinculades al PCE: “Nuestra bandera: Revista de debate político y teórico editada por el Partido Comunista”, “Mundo obrero: revista mensual del Partido Comunista de España”.
-Vinculades a altres organitzacions polítiques: “Força obrera: revista del Partit Obrer Revolucionari”, “Avant: Òrgan del Partit dels Comunistes de Catalunya”, “Comunicació Verda: publicació dels Verds Confederació Ecologista de Catalunya”, “Treball d'organització: Butlletí comissió d'organització PCC, nova edició”, “La Chichigua: col•lectiu de solidaritat”, “Rojos i roges: butlletí informatiu”.
-Publicacions de tipus més general: “L'Hora: el setmanari de Catalunya”, “Oriflama: revista de la joventut”, “Triunfo” i d’altres.
.Reculls de premsa. Sobre l’evolució de l’esquerra política, en l’àmbit català i espanyol, amb una especial atenció a les crisis d'Iniciativa per Catalunya i d'Izquierda Unida (1997-1998).
.24 cartells.

Informació sobre avaluació, tria i eliminació

Alguns expedients d'activitat política contenien diversos documents repetits. En aquests casos se n'ha conservat dos exemplars i alguns més en aquells casos en què es tractés de documentació molt singular i rellevant. Pendent d'avaluació algunes publicacions periòdiques no singulars.

Increments

No hi ha previstos increments.

Sistema d'organització

Documentació organitzada en expedients. Cadascun d'ells té relació amb algun dels següents àmbits: a) treball en el partit, b) publicacions periòdiques, c) reculls de premsa.

Àrea de condicions d'accés i ús

Condicions d'accés

Documentació de lliure accés, llevat d’algunes unitats documentals (veure relació), que inclouen relacions de persones, en ocasions amb llurs adreces.

Condicions de reproducció

Llengua(ües) dels documents

  • català
  • espanyol d'Espanya
  • portuguès de Portugal

Escriptura dels documents

Informació addicional sobre les llengües i escriptures

Característiques físiques i requeriments tècnics

Documentació en paper. En bon estat de conservació. Algunes unitats documentals contenen fotocòpies, llegibles en el moment de fer la descripció. Cartells amb pèrdua de suport, no de text.

Instruments de descripció

Relació d'expedients.

Àrea de documentació relacionada

Existència i localització dels originals

Una part dels textos tenen un original en format digital, no analitzat en aquesta fase del tractament.

Existència i localització de reproduccions

Documentació relacionada

Té relació amb una part molt rellevant de la biblioteca de Jaume Botey i M. Pilar Massana.

Descripcions relacionades

Àrea de notes

Identificador(s) alternatiu(s)

Punts d'accés

Punts d'accés per matèria

Punts d'accés per lloc

Punts d'accés per noms de persones

Àrea de control de la descripció

Identificador de la descripció

Identificador de la institució

Regles o convencions

Descripció realitzada segons els preceptes de la Norma de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC). Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Subdirecció General d’Arxius i Associació d’Arxivers de Catalunya, 2007.

Estat de descripció

Nivell de detall

Llengua(ües)

Escriptura(es)

Fonts

La informació continguda en la pròpia unitat de descripció s'ha contrastat i ampliat amb el testimoni de M. Pilar Massana.

Àrea d'ingressos

Matèries relacionades

Persones i organismes relacionats

Llocs relacionats