Subsèrie 3 - Altres països

Acte públic de solidarita...

Àrea d'identificació

Codi de referència

ES CAT AMHL 862-3-4-3

Títol

Altres països

Data(es)

  • 1973-2013 (Creation)

Nivell de descripció

Subsèrie

Volum i suport

0,45 ml., 51 expedients, 14 cartells, 1 CD

Àrea de context

Nom del productor

Nom del productor

Història arxivística

Documentació aplegada per Jaume Botey i M. Pilar Massana durant els seus viatges de cooperació i solidaritat, sobretot a l'Amèrica Llatina, i del treball de divulgació fet al seu retorn. Conservada en el pis del carrer Girona de l'Hospitalet de Llobregat. No disposava de cap instrument de descripció.

Dades sobre l'ingrés

Documentació lliurada per M. Pilar Massana a l'Arxiu Municipal de l'Hospitalet els dies 19 de juliol i 8 d’agost de 2019 i 18 de febrer de 2020.

Àrea de contingut i estructura

Abast i contingut

Inclou documentació de i/o sobre: El Salvador, Cuba, Bolívia, Guatemala, Equador, Xile, Paraguai, Uruguai, Sàhara Occidental i d’entitats de suport internacional. Amb informacions sobre moviments d’esquerra política, processos electorals, comunitats cristianes, alfabetització i educació, viatges de Jaume Botey i M. Pilar Massana i actes de solidaritat des de Catalunya. Inclou llibres, fullets, retalls de premsa, 14 cartells (1992-2009) i diverses publicacions periòdiques:
.El Salvador: “Textos de Ciudad de investigaciones”, “ECA: Estudios centroamericanos”, “Número de Cuadernos Paz y Solidaridad dedicat a El Salvador”, “El Salvador hoy: Órgano del Comité de Solidaridad con El Salvador y Centroamérica”.
.Cuba: “Gramma: Órgano oficial del Comité Central del Partido Comunista de Cuba”, “Gramma internacional”, “La Gaceta de Cuba: Unión de Escritores y Artistas de Cuba”, “Juventud rebelde”.
.Guatemala: “Noticias de Guatemala”.
.Equador: “Aula abierta: Ministerio de Educación y Cultura: Programa Nacional "El Ecuador estudia"”.
.Paraguai: “Paraguay: la revista de los paraguayos en España”.
.Sàhara Occidental: “Sáhara: independencia y libertad”.
.Entitats i publicacions de suport internacional: Sodepau, “Cooperacció”, “Las Segovias: Asociación para la Cooperación con Centroamérica: Boletín informativo”, “Hacia el sur: Revista trimestral de la Asociación para la Cooperación con el Sur-Las Segovias (ACSUR)”, “Grupo Sur: Boletín Informativo del Grupo Sur para la cooperación con Centroamérica y el Caribe”, “Manos Unidas: Campaña contra el hambre: Boletín”, “El Quetzal: Full informatiu de l'Associació d'amistat amb el poble de Guatemala Otto René Castillo”, “Quetzal: Revista informativa Comité "Oscar Romero" d'arreu de Catalunya”, “Umoya: Boletín informativo”

Informació sobre avaluació, tria i eliminació

Tota la documentació d'aquesta subsèrie és pertinent i no hi ha cap previsió d'eliminació.

Increments

La documentació no transferida en aquesta fase, inclou àlbums de fotos i part dels materials de Guatemala

Sistema d'organització

Documentació organitzada en expedients. Cadascun d'ells té relació amb algun dels següents grups temàtics: El Salvador, Cuba, Bolívia, Guatemala, Equador, Xile, Paraguai, Uruguai, Sàhara Occidental i entitats de suport internacional. Més grups de cartells de: El Salvador, Cuba, Bolívia, Guatemala, Uruguai i Sàhara Occidental.

Àrea de condicions d'accés i ús

Condicions d'accés

Documentació de lliure accés.

Condicions de reproducció

Llengua(ües) dels documents

  • català
  • espanyol d'Espanya
  • espanyol d'Hispanoamèrica

Escriptura dels documents

Informació addicional sobre les llengües i escriptures

Característiques físiques i requeriments tècnics

Documentació en paper. En bon estat de conservació. Algunes unitats documentals contenen fotocòpies, llegibles en el moment de fer la descripció. Alguns cartells presenten pèrdua de suport, no de text. Inclou 1 CD.

Instruments de descripció

Fitxa Nodac de subsèrie i relació d'unitats documentals.

Àrea de documentació relacionada

Existència i localització dels originals

Existència i localització de reproduccions

Documentació relacionada

Descripcions relacionades

Bibliografia

Àrea de notes

Nota

Inclou documentació que seria propia de les sèries “Cristianisme compromès i diàleg interreligiós” (subfons Botey-Massana) i “Activitat professional: docència, alfabetització i educació d’adults” (subfons Botey), però s’ha respectat la seva classificació original.

Identificador(s) alternatiu(s)

Punts d'accés

Punts d'accés per matèria

Punts d'accés per lloc

Punts d'accés per noms de persones

Àrea de control de la descripció

Identificador de la descripció

Identificador de la institució

Regles o convencions

Descripció realitzada segons els preceptes de la Norma de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC). Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Subdirecció General d’Arxius i Associació d’Arxivers de Catalunya, 2007.

Estat de descripció

Nivell de detall

Llengua(ües)

Escriptura(es)

Fonts

La informació continguda en la pròpia unitat de descripció s'ha contrastat i ampliat amb el testimoni de M. Pilar Massana.

Àrea d'ingressos

Matèries relacionades

Persones i organismes relacionats

Llocs relacionats